TipsVoeten dragen ons hele gewicht. Elke dag zetten wij meer dan duizend stappen. Je denkt er niet zo bij na maar onze voeten moeten hard werken. Ze mogen dus best eens verwend worden, een goede voetverzorging is essentieel.

Regelmatig je voeten verzorgen voor komt nare problemen en niet onbelangrijk, gezonde voeten zijn mooie voeten.


Nagels Knippen

Het knippen van de teennagels moet goed gebeuren dit om te voorkomen dat ze ingroeien.

Knip de nagel recht de hoeken kan je met een vijl iets afronden, knip de nagel nooit rond dit om te voorkomen dat ze in gaan groeien.

Een ingroeide nagel is zeer pijnlijk dit gebreurd meestal aan de grote teen. Mocht u hier last van hebben moet dat zo snel mogelijk verholpen worden om

erger te voorkomen.

Het ontstaan van een ingroeiende teennagel:

  • Druk door slecht passende schoenen; onjuiste stand van voeten en/of tenen

  • Het verkeerd knippen van de teennagel.

  • Een weke nagelomgeving door veel baden of transpiratie


Eelt

Een eeltrand aan de hiel komen meestal voor door te kleine schoenen of slippers. Het overtollige eelt kan in de salon makkelijk verwijderd worden daarna incrèmen met een daarvoor geschikte creme. Deze creme is in de salon verkrijbaar zodat u na de behandeling dagelijks uw voeten kan inincrèmen.

kloven

Hielkloven ontstaan vaak door overmatige eeltvorming i.c.m. een droge huid. Door constante druk op de hielen tijdens het lopen kan het eelt barsten.Dit kan zeer pijnlijk zijn, bloeden en in het ergste geval gaan ontsteken.De Oorzaken van hielkloven : staand beroep, overgewicht, het dragen van onjuiste schoenen/slippers, het negeren van een droge huid en overmatig eelt, het niet dagelijks incrèmen met de juiste crème, een afwijkende voetstand, diabetes en ouderdom. Vijl uw hielen een enkele keer per 2 weken in 1 richting . Smeer dagelijks de juiste crème gebruik geen bodylotion.

Als er een kloof dreigt, laat u dan direct behandelen in de salon.